5 cze 2013

Łódeczki z cykorii z tuńczykiem

Szybka i prosta przekąska




 6 porcji

1 porcja: 61kcal, białko:9g, węglowodany:1g, tłuszcz:3g

6 dużych liści cykorii
puszka tuńczyka w sosie własnym
1-2 łyżki majonezu
tarty chrzan
sól, pieprz
garść kiełek z rzodkiewki
kilka plasterków ogórka

Tuńczyka odsączamy z zalewy. Przekładamy do miski. Dodajemy majonez i kiełki. Przyprawiamy chrzanem, solą i pieprzem. Wszystko mieszamy. Gotową mieszankę dzielimy na 6 części i każdą częścią faszerujemy kolejno liście cykorii.
Plasterki ogórka kroimy na połowy. Dekorujemy nimi powstałe łódeczki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...