11 lis 2014

Bataty gotowane na parze

Szybciutki przepis oparty na książce "Karolina na detoksie".
Świetny dodatek obiadowy.

2 porcje

2 bataty
2 łyżki oleju rydzowego (z lnianki) lub lnianego
sok z 1/2 cytryny
szczypta soli morskiej lub himalajskiej - zmielona

Bataty obieramy, kroimy w plastry lub kostkę. Gotujemy na parze do miękkości.
Przekładamy na talerz. Polewamy olejem oraz sokiem z cytryny. Doprawiamy solą.



3 komentarze:

  1. O ile lubię ziemniaki, o tyle nie przepadam za batatami. Są słodkie, a ja nie przepadam za daniami podawanymi na słodko - wiem, że niektórzy próbuję doprawiać bataty ostrymi przyprawami, ale ja mimo to czuję tą nieprzyjemną słodycz... Za to uważam, że placuszki z batatów mogłyby być przepyszne.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...